Zoete chilikip met cashewnoten (4 personen)
VOEDINGSWAARDEN (PER EENPERSOONSPORTIE)
- Energie 573 kcal
- Eiwit 40 g
- Koolhydraten 70 g
- Vet 15 g waarvan verzadigd 3 g
- Vezels 10 g
- Bereidingstijd ongeveer 25 minuten
INGREDIËNTEN
- 300 gr zilvervliesrijst
- 1 kg gemengde groenten
- 1 eetlepel olie
- 500 gr kiphaasjes in stukken
- 85 ml oestersaus
- 85 ml zoete chilisaus
- 30 gr cashewnoten ongezouten
BEREIDINGSWIJZE
- Bereid de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Giet het af, doe terug in de pan en dek af.
- Kook ondertussen de groenten 1 minuut. Giet ook dit af.
- Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de stukjes kiphaas in 2-3 minuten gaar. Breng ze op smaak met zout en peper.
- Voeg de gemengde groenten, de oestersaus en de chilisaus toe en verwarm 2-3 minuten.
- Roer de cashewnoten erdoorheen.
- Serveer met de zilvervliesrijst.