Zoete chilikip met cashewnoten

 

Zoete chilikip met cashewnoten (4 personen)

VOEDINGSWAARDEN (PER EENPERSOONSPORTIE)

  • Energie 573  kcal
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 70  g
  • Vet 15 g  waarvan verzadigd  3 g
  • Vezels 10 g
  • Bereidingstijd ongeveer 25 minuten

 

INGREDIËNTEN 

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 1 kg gemengde groenten
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gr kiphaasjes in stukken
  • 85 ml oestersaus
  • 85 ml zoete chilisaus
  • 30 gr cashewnoten ongezouten

 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Giet het af, doe terug in de pan en dek af.
  2. Kook ondertussen de groenten 1 minuut. Giet ook dit af.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de stukjes kiphaas in 2-3 minuten gaar. Breng ze op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de gemengde groenten, de oestersaus en de chilisaus toe en verwarm 2-3 minuten.
  5. Roer de cashewnoten erdoorheen.
  6. Serveer met de zilvervliesrijst.