Welke trajecten zijn er? Vitaliteit – voeding – combi

vitaliteitscoach

Vitaliteit coaching begint altijd met een intake, ( € 70,- ) we gaan eerst de hulpvraag op papier zetten. Met bijbehorend doel. Evt doen we ook nog een health check. Het aantal benodigde consulten kunnen vooraf niet bepaald worden, omdat jij degene bent die bepaald wat nodig is en wanneer je hulpvraag beantwoord is.

De consulten zijn maximaal 30 minuten, omdat te lange consulten niet bevorderlijk zijn om je probleem op te lossen. Consult kort 15 minuten ( € 20,-}, consult lang 30 minuten ( € 35,-)

Presentaties/workshops

Op locatie, voor 1 of 1000 mensen geen probleem, alles word aangepast op de groep en het doel.  Als vereniging, als bedrijf,, eventueel voor 1 bedrijf op meerdere locaties of in combinatie met persoonlijke trajecten. Onderwerpen kunnen bv zijn burn out, voeding,  doel stellen en behalen, positieve motivatie, stress, time-management, beweging, gezondheid, sportvoeding, relaties op de werkvloer, vitaliteit voor jezelf of het bedrijf enz. Kosten op aanvraag.

 

Persoonlijk wandelconsult

We hebben hier een prachtige omgeving. In plaats van samen aan het bureau te zitten voor het consult, gaan we in de omgeving wandelen. Al wandelend hebben we het over hetgeen waar je op dat moment behoefte aan hebt om over te praten. Wandelconsult 30 minuten ( € 35,-), 1 uur (€ 60,-). Eén op één, net als bij een gewoon consult, maar dan lekker in de buitenlucht. Behalve dat het goed is om buiten te zijn, heb je ook meteen je 60 minuten beweging voor die dag op zitten! De kosten van het wandelconsult zijn hetzelfde als van reguliere begeleiding.

Het wandelconsult, maar dan in een groep ( bv 4 personen)

Je kan er ook voor kiezen om samen met een groepje te gaan wandelen. We gaan dan samen wandelen, maar iedereen krijgt een stukje persoonlijke aandacht. Op deze manier kan je elkaar steunen en kan je toch ook met je eigen vragen terecht. We lopen als groep wel samen, dus het kan zijn dat een andere deelnemer het gesprek deels kan horen. Mocht je dit niet prettig vinden, dan is een persoonlijk wandel consult misschien beter geschikt.

De kosten van een groepswandeling worden gedeeld door de deelnemers van de groep(bijv.  4 deelnemers = 1 uur wandelen = iedere deelnemer 1 kwartier regulier tarief )

Lijkt het je wat? Leuk! Zorg wel dat je goede wandelschoenen aan doet!

Voordat je gebruik kunt maken van het wandelconsult, moet er wel eerst een intake hebben plaats gevonden.

Gewichtsconsulent

 Persoonlijk plan 

Het persoonlijke plan bestaat altijd uit een intake (a € 70,-) bij de intake neem ik een health check af (gewicht, BMI, vet-, vochtpercentage, spiermassa, metabolische leeftijd, visceraal vet, bloeddruk, hartslag, lichaamsmaten, de buitenkant/foto). Ook neem ik een voedingsanamnese (voorkeuren qua eten, allergieën, ziektes, werk) af. Ook gaan we kijken wat jou doel is en aan de hand van die gegevens gaan we een behandelplan en een dag/weekmenu opstellen en dit allemaal voor € 70,-.

Persoonlijk weekmenu

Een persoonlijk weekmenu is dus echt persoonlijk, omdat ik kijk naar je oude eetpatroon en daarna kijk naar jou wensen, ziektes, leeftijd, voorkeuren en je doel. Ook berekening ik of je een voldoende vezels, vitamines en mineralen binnen krijgt. Ook kijk ik naar de juiste verhouding vetten, koolhydraten en eiwitten, het kan dus zijn dat er iets minder gezonds in je menu staat of een “bijzonder” keuze, omdat het jou keuze is. Met 1 persoonlijk plan ben ik 4/5 uur bezig. Vandaar dat ik 1 weekmenu maak en daarna met een variatielijst jou leer om zelf keuzes te maken. Bijkomend voordeel is je goede gewoontes laat ik staan, je minder goede gewoontes pas ik aan. Hierdoor blijf je dicht bij je oude eetpatroon en zal het minder moeilijk zijn om vol te houden. Het voordeel van de variatielijst is je leert zelf na te denken over goede keuzes en creëert een nieuwe eigen gezonde leefstijl, die bij jou past!

Na dit plan is het voor iedereen weer een persoonlijke keuze hoe we verder gaan. Alleen voeding of is vitaliteitscoaching ook nodig? Neem je een strippenkaart voor health checks? Kies je voor een .. aantal minuten coaching? De keus is dus erg divers, tijdens een gratis informatiegesprek leg ik dit graag verder uit.

Supermarktsafari, keuzes maken in de supermarkt

Regelmatig krijg ik van mensen terug, dat ze het lastig vinden om verantwoorde voedingskeuzes te maken in de supermarkt. Dit is ook niet zo gek! Naast dat er veel verwarring wordt gezaaid in de media over wat goed en slecht zou zijn, wordt het je in de supermarkt ook niet makkelijk gemaakt. Er zijn nogal wat producten die als ‘gezond’ gepresenteerd worden, maar dat niet zijn. Het is goed om hier meer helderheid in te krijgen, mits je gezonder wilt gaan leven.
Om mensen te helpen bij het maken van de juiste keuzes, organiseer ik supermarkt safari’s. Samen met jou gaan we naar een supermarkt van jouw keuze in een straal van maximaal 15 km. Daar geef ik je uitleg over:

  • Waar je allemaal op kunt letten;
  • Welke keurmerken betrouwbaar zijn en welke niet;
  • Hoe je etiketten leest;
  • Waarom bepaalde producten te prefereren zijn boven andere producten etc.

Aan het einde van de supermarkt safari weet jij precies wat je beter niet kunt kopen en wat wel. Een rondleiding duurt ongeveer één uur en kost 65 euro. Ben je geïnteresseerd?

Af en toe word dit ook georganiseerd als groepscursus voor een kleiner bedrag met een paar man meer bij een supermarkt in de buurt of gewoon in de groepsruimte met heel veel verpakkingen! Hiervoor interesse geef het dan door dan krijgt u een mail als de nieuwe datum bekend is!

DIVERSE GROEPSCURSUSSEN

Opgeven kan als er veel vraag is word er een extra cursus ingepland. Ook is het mogelijk om groepscursus op locatie te geven. Bij een bedrijf, sportvereniging, buurt of vriendenclub alles is mogelijk en kan op de doelgroep aangepast worden. Minimaal 8 deelnemers om op locatie te komen. De lengte van de cursus is ook bespreekbaar.

Bent uw nieuwsgierig wanneer er weer een nieuwe groep start? Volg dan de facebook pagina van Belle health of stuur een mail naar foodiebellehealth@gmail.com zodra er dan meer informatie is krijgt u een mail.

Groepscursus PERFECTE START

Op dinsdag 19 – 20 uur START NOVEMBER

6 weken! Gaan we met voeding, beweging, plannen, vitaliteit, etiket lezen, volhouden en motivatie bezig. We behandelen de onderwerpen die voor die week op het programma staan en je krijgt extra tips in de BelleHealthApp tussendoor. Ook krijg je voor 6 weken een eet- en trainingsplan. Kosten € 75,- hiervoor kan er vergoeding via de aanvullende zorgverzekering aangevraagd worden (deze valt buiten je eigen risico).

Belle Health inloop   vervolg groepscursus 

Alleen te volgen naar een ander traject omdat er al wel basiskennis moet zijn. Instromen mogelijk, maar vol=vol. De cursus is op dinsdag 13-14 uur en donderdag 19.30-20.30 uur. Rekening houdend met schoolvakanties!

Elke maand een health check en een workshop over diverse onderwerpen ook word hierin vitaliteitscoaching meegenomen (je kunt hier als deelnemer ook in meebeslissen wat je als onderwerp wilt). Dit in combinatie met de Belle Health App. Je kan dus ook de presentatie van de maand in de Belle Health App terug kijken. mocht je verhinderd zijn. Ook kun je hier contact houden met je mede cursisten om elkaar te motiveren, recepten te delen of om bijvoorbeeld samen te gaan koken, wandelen of sporten

De kosten hiervoor zijn  voor 6 maand  € 60,-