Zoet-pittige kokosrijst met pecannoten (4 personen)
VOEDINGSWAARDEN (PER EENPERSOONSPORTIE)
- Energie 384 kcal
- Eiwit 6 g
- Koolhydraten 60 g
- Vet 12 g waarvan verzadigd 7 g
- Vezels 6 g
- Bereidingstijd 15-30 minuten
INGREDIËNTEN
- 250 gr zilvervliesrijst
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml water
- ½ rode peper in dunne ringetjes
- 3 kruidnagels
- ½ theelepel kurkuma
- 50 gr rozijnen
- 25 gr grof gehakte pecannoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 eetlepels grof gehakte koriander/ ik heb de koriander vervanger door peterselie
BEREIDINGSWIJZE
- Breng de zilvervliesrijst, kokosmelk, water, peper, kruidnagels, kurkuma en de rozijnen aan de kook. Roer als hij kookt goed om en kook 8 minuten
- Neem de pan van het vuur en giet af en laat de rijst 15 minuten staan.
- Rooster ondertussen de pecannoten met de kokos in een hete koekenpan tot de kokos lichtbruin kleurt.
- Serveer de rijst warm of lauwwarm bestrooid met het kokosmengel en de koriander/peterselie