Zoet-pittige kokosrijst met pecannoten

Zoet-pittige kokosrijst met pecannoten (4 personen)

 

VOEDINGSWAARDEN (PER EENPERSOONSPORTIE)

  • Energie 384  kcal
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 60  g
  • Vet 12 g  waarvan verzadigd  7 g
  • Vezels 6 g
  • Bereidingstijd 15-30 minuten

 

INGREDIËNTEN 

  • 250 gr zilvervliesrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • ½ rode peper in dunne ringetjes
  • 3 kruidnagels
  • ½ theelepel kurkuma
  • 50 gr rozijnen
  • 25 gr grof gehakte pecannoten
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels grof gehakte koriander/ ik heb de koriander vervanger door peterselie

 

 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Breng de zilvervliesrijst, kokosmelk, water, peper, kruidnagels, kurkuma en de rozijnen aan de kook. Roer als hij kookt goed om en kook 8 minuten
  2. Neem de pan van het vuur en giet af en laat de rijst 15 minuten staan.
  3. Rooster ondertussen de pecannoten met de kokos in een hete koekenpan tot de kokos lichtbruin kleurt.
  4. Serveer de rijst warm of lauwwarm bestrooid met het kokosmengel en de koriander/peterselie