Maaltijdsalade Nicoise 10 weken 10 challenges #summerproef

De 10 weken schieten alweer mooi op! Volgende week is alweer de laatste week hoe gaat het met jou resultaat? Of merk je dat je een beetje verslapt? Volgende week gaan we elke dag een oude challenge bij langs om je geheugen weer even op te frissen, Maar deze week gaan we nog even makkelijk koken.

 

Maaltijdsalade Nicoise

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden
400 g Franse sperziebonen (zak, diepvries)
2 el pijnboompitten
2 eieren
1 blikje tuinboontjes (nettogewicht 155 g)
10 à 15 verse olijven, zwart en groen gemixt
450 g aardappelblokjes (voorgekookt)
1 blikje tonijnstukken op water (nettogewicht 185 g)
1 flinke el kappertjes
1 ui
4 tomaten
Olijfolie extra vergine
Azijn
Verse peterselie
Versgemalen peper
Vloeibare margarine

Bereidingswijze
Snijd de ui in (halve) ringen. Doe wat olie in een pan en bak hierin de uienringen glazig.Kook de eieren in 8 à 10 minuten hard en laat de tuinbonen uitlekken.Kook de sperziebonen en tuinbonen in een pannetje met een klein beetje water tot ze beetgaar zijn.Snijd de tomaten in plakjes en halveer de olijven.Haal de ui uit de pan, voeg wat vloeibare margarine toe en bak hierin de aardappelblokjes goudbruin.Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze ook goudbruin zijn.Pel de eieren en snijd in plakjes.Doe de sperziebonen, tuinbonen, aardappelblokjes, tomatenplakjes, olijven in een grote schaal.Voeg de inhoud van het blikje tonijn (laat eerst een beetje uitlekken) en de kappertjes toe aan het mengsel en meng goed door. Leg de plakjes ei bovenop.Maak een dressing van de olijfolie, azijn, zout, versgemalen peper en verse peterselie en besprenkel dit over de schotel. Bestrooi vlak voor het serveren met de pijnboompitten.

Voedingswaarde

Bevat p.p. 23 g eiwit,29 g koolhydraten, 19 g vet, 9 g vezel, 406 kcal. Met dit gerecht krijg je per persoon circa 225 gram groenten binnen(*)

BGN_Summer_Proef_Weken_Printable_DEF_Kleur