Minder insuline spuiten, – 4 KG en blij

Waar zal ik eens beginnen.

Ik heb al vele diëten gevolgd van pinneke, herbalife, waight watchers enz enz en van velen viel ik ook af, maar kwam na nog geen 2 weken weer aan.

Het eeuwige gejojo.

Ik baalde daar uiteraard heel erg van.

Op een gegeven moment las ik vele positieve verhalen van Anoek. Ik was erg sceptisch na vele diëten gevolgd te hebben. En vroeg aan Anoek of het wel gewoon eten en drinken was. Geen bijzondere dingen want daar had ik echt geen zin meer in. We maken een afspraak zei Anoek en dan kan je het boek bekijken en dan kijk je maar of je het wat vind. Zo gezegd zo gedaan.  En  het grote wonder is geschied.

Met behulp van Anoek en mijzelf ben ik wel 4 kilo afgevallen. En daar ben ik echt zo trots op.  Mijn streven was 5 kilo in 13 weken en dat is niet gelukt. Maar ik ben super blij met het behaalde resultaat.

Want ik ben namelijk diabeet en spuit 4x per dag insuline. En ik ben van 36 eenheden lantus naar 24 eenheden lantus gegaan en van de novorapid smorgens van 10 eenheden naar 5 eenheden tussen de middag van 8 eenheden naar 4 eenheden en savonds van 14 eenheden naar 8 eenheden. En oh wat ben ik daar blij mee. Want van insuline groei je ook weer. Het is allemaal wel heel dubbel. Van de internist in het ziekenhuis moet je afvallen. Maar dan krijg je weer een hypo dus moet je weer suikers tot je nemen. Dus het ene moment val je af en het andere kom je weer aan. Heel frustrerend.

Maar op dit moment kan ik het allemaal goed onder controle houden en lukt het even niet dan zet ik het boek weer op het aanrecht en ga er dan f weer streng tegen aan. Niet dat ik dat normaal gesproken niet ben haha. Maar soms is het best wel moeilijk om zo streng tegen jezelf te zijn.

En ik laat in het weekend best weleens lekker de teugels vieren. Maar na het weekend trek ik ze weer aan.

Altijd consequent zijn voor jezelf.