VOEDINGSWAARDEN (PER EENPERSOONSPORTIE)
- Energie 295 kcal
- Eiwit 33 g
- Koolhydraten 30 g
- Vet 5 g waarvan verzadigd 1 g
- Vezels 7 g
- Bereidingstijd ca 1 uur en 10 minuten
INGREDIËNTEN
- 500 g krielaardappels(gehalveerd)
- 500 g pompoen (in blokjes)
- 2 courgettes (in schijfjes)
- 1 rode ui (in partjes)
- 1 el olijfolie
- 1 el limoensap
- 3 lente-uitjes (fijngehakt)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 10 g verse koriander
- 1 witvisfilets (a ca. 150 g)
- ¼ tl gedroogde chilivlokken
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op190°C. Doe de krielaardappels, de pompoen, de courgette en de rode ui in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bak ca. 25 minuten in de oven.
- Meng ondertussen het limoensap, de lente-uitjes, de rode paprika, de tomaten en de verse koriander door elkaar en zet in de koelkast. Leg de witvisfilets bovenop het krielaardappel- mengsel en bestrooi met de gedroogde chilivlokken. Bak 15-20 minuten in de oven tot de vis gaar is.
- Verdeel de paprikasalsa eroverheen en serveer.