vis salsaschotel

Vis-salsaschotel (4 personen)

 

VOEDINGSWAARDEN (PER EENPERSOONSPORTIE)

  • Energie 295  kcal
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 30  g
  • Vet 5 g  waarvan verzadigd 1 g
  • Vezels 7 g
  • Bereidingstijd ca 1 uur en 10 minuten

 

INGREDIËNTEN 

  • 500 g krielaardappels(gehalveerd)
  • 500 g pompoen (in blokjes)
  • 2 courgettes (in schijfjes)
  • 1 rode ui (in partjes)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • 3 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 10 g verse koriander
  • 1 witvisfilets (a ca. 150 g)
  • ¼  tl gedroogde chilivlokken

 

 

BEREIDINGSWIJZE

 

  1. Verwarm de oven voor op190°C. Doe de krielaardappels, de pompoen, de courgette en de rode ui in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bak ca. 25 minuten in de oven.
  2. Meng ondertussen het limoensap, de lente-uitjes, de rode paprika, de tomaten en de verse koriander door elkaar en zet in de koelkast. Leg de witvisfilets bovenop het krielaardappel- mengsel en bestrooi met de gedroogde chilivlokken. Bak 15-20 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  3. Verdeel de paprikasalsa eroverheen en serveer.