Klant ervaringen: Marlen Slip

Mijn naam is Marlen Slip, tijdens mijn eerste afspraak bij Belle Health woog ik 103 kg. Ik ben 1.83m dus ik was behoorlijk te zwaar. Ik sportte standaard 3 a 4 dagen in de week, krachttraining. Ik viel niets af, ik werd zelfs langzaam, alleen maar zwaarder.

Dat was ontzettend frustrerend. Ik was opzoek naar iets of iemand die mij kon helpen, zo kwam ik terecht bij Belle Health.

Tijdens de intake kon ik aangeven wat ik lekker vond en ook moest ik mijn dagelijkse eetschema vertellen.

Waarschijnlijk at ik te weinig, niet vaak genoeg en de verkeerde dingen. De eerste week van mijn nieuwe schema kreeg ik een beetje hoofdpijn, waarschijnlijk doordat ik veel minder suikers at, geen sausjes enzovoorts. Na een paar dagen was dit weg en voelde ik mij al veel energieker.

Er zaten een paar kenmerken in mijn schema, ik eet nu veel vaker en dan kleinere porties. ’s Avonds eet ik veel minder maar ik ben net zolang vol.

Als ik om 15:00 thuiskom eet ik geen chocolade koekje meer maar een appel en een volkoren cracker/volkoren ontbijtkoek. Als ik een vraag heb over mijn voedingsschema dan stuur ik een appje naar Anoek en dan krijg ik altijd een antwoord waar ik wat aan heb.

Dit zijn kleine dingetjes die behoorlijk verschil hebben gemaakt tijdens mijn afvalperiode. Mijn schema is goed vol te houden, ik heb er geen moeite mee.

Ik heb zelf niet het gevoel dat ik op dieet ben, voor mijn gevoel is het meer een leefstijlverandering.

1 dag in de week mag ik gewoon patat met een snack eten. Dit heb ik mijn gehele afvalperiode ook gedaan.

Ik ben ervan overtuigt dat dat belangrijk is omdat je het anders niet volhoudt en als je één dag in de week eet wat je echt lekker vindt, geniet je er meer van.

Ik ben nu een aantal maanden verder, ik weeg nog steeds om de drie weken om mijn voortgang bij te houden. Ik weeg nu 80 kg. Ik ben 23 kg afgevallen en zoals ik al aangaf heb ik niet het idee dat ik op dieet ben of ben geweest.

Ik train nu vijf keer in de week en ik kan dit met gemak volhouden.