barbecue recept: visspiesen met mangomosterd

Visspiesen met mangomosterd (4 spiesen)

 

VOEDINGSWAARDEN (PER EENPERSOONSPORTIE)

  • Energie 170  kcal
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 16  g
  • Vet 3 g  waarvan verzadigd  0 g
  • Vezels 1 g
  • Bereidingstijd 0-15 minuten

 

INGREDIËNTEN 

  • stukje gemberwortel (ter grootte van ½ duim)
  • 1 mango
  • 1½ eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • ½ theelepel sambal
  • 4 barbecuespiesen
  • 2 eetlepels vissaus
  • olie
  • 300 gram stevige visfilet zoals koolvis, tilapia, zalm, makreel

 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Maak een marinade van het citroensap, de geraspte gember, de sambal en de vissaus.
  3. Snijd de vis in blokjes. Meng de marinade door de vis en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees om de pit weg. Pureer het vruchtvlees van de mango in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer er de mosterd en de wijn door.
  5. Bestrijk de barbecuespiesen met een beetje olie. Rijg de visblokjes aan de spiesen en bestrijk de vis met een beetje olie.
  6. Rooster de vis in ca. 6 minuten gaar en bruin. Geef de mangomosterdsaus er bij.