Vakantie

Lekker genieten van een paar dagen vrij zijn en relaxen! Maar wat doe je met je gezonder eten, afval doel? Te druk, ik heb stress, ik moet al zoveel zijn veel gehoorde excuses om niet af te vallen of te sporten, dus straks na mijn vakantie zal iedereen lichter zijn? Waarschijnlijk niet, want nu is het excuses: Ik heb vakantie?.

 1. Ga in de vakantie niet voor maximaal afvallen, maar kies voor stabiel blijven.
 2. Zorg ook voor onderweg (auto/vliegtuig) voor gezonde tussendoortjes. Je eet dan meestal meer uit verveling dan dat je het echt nodig hebt.
 3. Leg tijdens het eten af en toe je bestek neer en klets met je tafelgenoten
 4. Geniet er langzaam van en wissel je glaasje alcohol af met een paar glazen water met een schijfje citroen. Dat ziet er ook heel gezellig uit.
 5. Sla geen eetmomenten over (ontbijt, lunch), omdat je dan tussendoor trek krijgt en gaat snoepen. Je kunt er wel voor kiezen om lichter/minder te eten.
 6. Kies tussendoor ook een keer voor fruit, yoghurt, salade of een waterijsje.
 7. Zorg dat je voldoende water drinkt.
 8. Eet niet elke dag 3-gangen of patat, pizza, croissants dat doe je thuis ook niet.
 9. Eet ongeveer dezelfde hoeveelheden als thuis. Half bord groente, een kwart met vlees(vervanger) en het laatste kwart met koolhydraten.
 10. Neem ipv brood met kruidenboter als voorafje een keer een heldere soep of salade.
 11. Vraag sausen apart en neem 1 sauslepel met saus.
 12. Kies ook een keer koffie/thee of vers fruit als nagerecht.
 13. Beweeg voldoende op vakantie. Lopen, fietsen, zwemmen of doe een workout uit de Belle Health App er staan 30 nieuwe in het portaal.
 14. Geniet eens van lokale lekkernijen uiteraard wel bewust.