Uiensoep:
Ingrediënten: 2 uien, 2 rode uien, 1 witte ui, 1 zoete ui, 1 roze ui, 3 sjalotjes, 1 teen knoflook, tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 1 liter runderbouillon
*hier in de buurt is het lastig alle uien te vinden maar zorg dan voor zoveel mogelijk variatie. De runderbouillon mag zelf gemaakt of van 2 blokjes met weinig zout.
- Maak de uien schoon en snijd ze allemaal in stukjes. Pers de knoflook en hak de tijm en rozemarijn.
- Verhit olijfolie in de soeppan en fruit hierin de uien, sjalot, knoflook, rozemarijn, laurier, 1/2 deel van de tijm, tot de uien glazig en lichtbruin zijn.
- Voeg daarna de liter runderbouillon toe en laat het zachtjes doorkoken.
- Haal als laatste de laurierbladeren uit de soep en voeg de andere helft van de tijm toe. Eventueel wat peper toevoegen.
Optie is om tussen stap 3 en 4 de soep (deels) te pureren
Voedingswaarden: 6 porties a 250 ml PP
85 kcal
Vet 5 gram, waarvan 0,8 gram verzadigd vet
Koolhydraten 7,5 gram
Eiwitten 1,5 gram