Uiensoep recept

Uiensoep:

Ingrediënten: 2 uien, 2 rode uien, 1 witte ui, 1 zoete ui, 1 roze ui, 3 sjalotjes, 1 teen knoflook, tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 1 liter runderbouillon

*hier in de buurt is het lastig alle uien te vinden maar zorg dan voor zoveel mogelijk variatie. De runderbouillon mag zelf gemaakt of van 2 blokjes met weinig zout.

  1. Maak de uien schoon en snijd ze allemaal in stukjes. Pers de knoflook en hak de tijm en rozemarijn.
  2. Verhit olijfolie in de soeppan en fruit hierin de uien, sjalot, knoflook, rozemarijn, laurier, 1/2 deel van de tijm, tot de uien glazig en lichtbruin zijn.
  3. Voeg daarna de liter runderbouillon toe en laat het zachtjes doorkoken.
  4. Haal als laatste de laurierbladeren uit de soep en voeg de andere helft van de tijm toe. Eventueel wat peper toevoegen.

 

Optie is om tussen stap 3 en 4 de soep (deels) te pureren

Voedingswaarden: 6 porties a 250 ml PP

85 kcal

Vet 5 gram,  waarvan 0,8 gram verzadigd vet

Koolhydraten 7,5 gram

Eiwitten 1,5 gram