Maleisische kipcurry

Maleisische kipcurry

 

Recept 6 personen. Voedingswaarde per persoon

Circa  495 Kcal

Koolhydraten                   55 gram

Vet                                   14 gram      (verz v 6 gr/ onverz. 8 gr)

Eiwit                                29 gram

Vezels                            4 gram

 

 

INGREDIENTEN

* 3 teentjes knoflook geperst *  2 rode pepers * 1 stengel citroengras (fijngesneden) * 6 cm gemberwortel (geraspt) * 2 sjalotjes (gesnipperd) * ½ tl kurkumapoeder * 2 el olie * sap van 1 citroen * 2 uien (gesnipperd) * 700 Gr kipdijfilet * 2 kaffirlimoenblaadjes * 1 kaneelstokje (gehalveerd) * 3 steranijs * 350 ml kokosmelk light (half water half kokosmelk) * 125 ml kippenbouillon * 1 el sojasaus * 1 el vissaus * 250 gr zilvervliesrijst * 480 gr  sperziebonen * 3 wortels * 15 gr verse koriander (fijngesneden)

 

  1. Maal de knoflook, rode peper, citroengras, 4 cm gemberwortel, de sjalotjes, het kurkumapoeder, 1 el olie, en het citroensap in de keukenmachine. Voeg indien nodig water toe tot het een gladde pasta is.
  2. Verwarm de overige olie in de een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pasta toe en bak 1-2 minuten. Voeg de uien toe en bak dan nog ca. 3 minuten.
  3. Voeg de kip toe en verdeel de pasta over de kip. Voeg de kaffirlimoenblaadjes, het kaneelstokje, de steranijs, 180 ml kokosmelk, de kippenbouillon, de soja- en vissaus en 125 ml water toe aan de koekenpan. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het ca 30 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  4. Doe de rist ondertussen met 500 ml water, de overige kokosmelk en de overige gemberwortel in een pan. Breng het aan de kook en laat 15-20 minten sudderen tot de rijst gaar is. Haal van het vuur en laat het nog 5-10 minuten staan.
  5. Voeg de sperziebonen, wortel en de verse koriander toe aan de kipcurry. Laat het nog 6-8 minuten meekoken. Serveer met de rijst.