Asperges

As­per­ges met been­ham en kriel­tjes

 

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 4 persoonsrecept

  • Energie 285 kcal
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 33 g
  • vet 10 g  waarvan verzadigd  6 g
  • vezels 6 g

INGREDIENTEN

  • 1 kg witte asperges
  • 1 sjalot
  • 500 g krieltjes
  • 1 pakje saus voor asperges (37 g)
  • 25 g boter
  • 15 g peterselie
  • 75 g waterkers
  • 150 g gebraden beenham

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in 12 min. beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot. Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.
  1. Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.
  2. Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over de borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.