Asperges op de barbecue

Bereiding

  1. Mix een eetlepel olie met een eetlepel kruiden. Laat dit een paar minuten staan zodat de kruiden een beetje kunnen oplossen in de olie.
  2. Snij de harde onderkanten van de asperges en schil de buitenkant.
  3. Leg de geschilde asperges op een groot bord en schenk de olijfolie met kruiden over de asperges en rol ze er doorheen zodat alles bedekt is.
  4. Zorg voor een redelijk hete barbecue met 2 zones en maak, zoals altijd, het rooster goed schoon.
  5. Leg de asperges direct over de hete kolen met de dunnere stukken net niet over de kolen. Je legt ze natuurlijk haaks op het rooster anders ben je ze kwijt.
  6. Laat ze nu een minuut of 5 liggen en check af en toe dat het niet te hard gaat. Een paar donkerbruine stukken is prima, zwart is jammer. De andere kant hoeft maar een minuut of 2 a 3. Je kunt er eentje pakken om te checken en een hap nemen in het dikste gedeelte. Is dit naar je zin dan kunnen ze eraf. Dunnere asperges zullen eerder klaar zijn dan de dikkere.
  7. Leg de asperges op een bord en laat ze even afkoelen.
  8. Druppel nu een beetje olie, balsamicoazijn en de geraspte kaas erover heen. Heb je geen balsamicoazijn dan is een beetje citroensap ook goed.