Mijn eigen verhaal

Sinds mijn zwangerschap ben ik in de loop der jaren steeds een paar kg gegroeid tot ik in 2008 mezelf op foto’s zag en dacht nu is het gebeurd. Ik woog op dat moment 115 kg en viel af tot 75 kg. In 2012  kreeg ik een auto ongeluk met chronische pijnklachten (later bleek fibromyalgie en CVS)  als gevolg. Waardoor ik weinig bewoog omdat ik bij alles pijn had. Tot ik in 2014  naar revalidatie therapie ging.  Wegen deed ik niet omdat ik wist dat ik er niet blij van werd. En daar kwam de omslag in mijn leven! Mijn eigen bedrijf knipkar “Belle hair” zou gaan veranderen in “Belle Health”. Waar ik vroegen mijn klanten van de buitenkant een nieuwe look gaf, hoop ik nu de binnenkant te kunnen veranderen. Als geen ander weet ik hoe het is om je hele leven om te gooien qua werk, je eigen doen en laten, maar daarmee ook de mensen om je heen! Zelf ben ik begon met wandelen en ben ik nu zover dat ik crossfit (voor iedereen aan te passen op eigen niveau), hardloop (mijn eerste duomarathon in Sept 2018 gehad), crosstriatlon en obstacle runs pak ik ook nog weleens mee.  Op dit moment weeg ik 87 kg maar is mijn doel om mijn vetpercentage te verlagen en geen spiermassa te verliezen. Ik ben nu dus wel paar kg zwaarder maar dat komt ook doordat ik nu sport en veel krachttraining doe. Daarom ben ik niet alleen voedingsdeskundige maar ook ervaringscoach en weet dus precies hoe moeilijk het soms kan zijn. Maar een wijze les die ik dus zelf ook heb geleerd is als je er keihard voor werkt mag je trots zijn op wat je bereikt hebt. Ook al zal het niet altijd makkelijk gaan en zal je soms teleurstellingen te verwerken krijgen.

IMG_1128.facebook_1466369068346

Juni 2016                                Juni 2008

 

Naar mijn opleiding gewichtsconsulent ben ik dus ook de opleiding sportvoeding en supplementen gaan. Dit gewoon uit interesse en eigenlijk ook omdat in het sportwereldje iedereen, maar van alles eet en slikt zonder dat ze weten waarom en of het gezond is. En juist dat is voor mij het belangrijkste. Jezelf gezond en vitaal voelen! De beste versie van jezelf worden! Zelf ben ik natuurlijk niet meer “gezond” met mijn chronische ziekte, maar ik voel me gezonder als ooit ervoor, Ik weet hoe belangrijk bewegen, sport en gezond eten is. Als ik dit niet doe heb ik meer pijnklachten.

Hier kwam dus op een gegeven moment ook de wens uit om vitaliteitscoach te worden, want achter bijna elk “probleem met eten” zit een verhaal. En wat is nu een mooi gewicht als er geen mooi verhaal is en je je daardoor nog steeds ongelukkig blijft voelen?