Workshop: supershopper Ouder/kind supermarktsafari

Samen met je zoon/dochter ( tot ongeveer 13 jaar) op supermarktsafari?

Het doel van SuperShopper is dat kinderen weten hoe ze gezonde en bewuste keuzes kunnen maken in de supermarkt. Uit onderzoek is gebleken dat SuperShopper effectief is in het verbeteren van hun kennis over gezonde producten en bewust kiezen. Daarnaast is SuperShopper bedoeld om kinderen in de praktijk te laten oefenen om gezonde en bewuste keuzes te maken. De kinderen blijken SuperShopper ook heel leuk te vinden.Alle kinderen die meedoen, krijgen een werkboek In het werkboek zitten ook speurkaarten met opdrachten voor in de supermarkt. De kinderen schrijven hier hun antwoorden op. Middels de opdrachten op de speurkaarten raken de kinderen spelenderwijs vertrouwd met het lezen van verpakkingen en passen zij de kennis uit de lessen praktisch toe.
De opdrachten die ze uitvoeren zijn heel divers. Zo wegen zij zelf groentesoorten af, want hoeveel is dat nu eigenlijk die aanbevolen 250 gram? Ook ontdekken ze hoe reclame met name ongezond eetgedrag stimuleert en ze nemen hun gebruikelijke keuzes onder de loep.
Na afloop van de speurtocht krijgen de kinderen een ‘Certificaat SuperShopper’ als bewijs dat ze gezond en bewust hebben leren kiezen in de supermarkt. Op de achterkant staat een korte uitleg van alle opdrachten die in de supermarkt zijn gedaan.

Aanmelden info@bellehealth.nl

Woensdag 13 mei 2020 van 13:00 – 14:30 Kosten € 7,50