Workshop: Eetplezier & beweegkriebels

Ouderworkshop ‘Eetplezier en beweegkriebels’

Gezond eten en bewegen: dat is belangrijk voor een kind. De meeste ouders weten dit wel. Maar een kind een gezonde en actieve leefstijl aanleren is best een uitdaging. Soms ontstaan bepaalde patronen en weten ouders niet goed hoe ze die kunnen doorbreken. Als organisatie kun je deze workshop aanbieden aan ouders.

Eetplezier en beweegkriebels is een eenmalige workshop die ouders op een positieve manier inzicht geeft in hun eigen opvoedgedrag en wat het effect daarvan is op hun kind. De nadruk ligt vooral op: wat doe je goed en wat kan nog beter?

Voor wie is de workshop?

Eetplezier en beweegkriebels is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, die hun kind willen stimuleren om gezonder te eten en voldoende te bewegen, en daarvoor praktische handvaten kunnen gebruiken. Per workshop kunnen maximaal 20 ouders deelnemen.

De workshop begint met een korte introductie met welkomstspel. Daarna wordt ingegaan op verschillende thema’s aan de hand van video’s

strijd aan tafel

lekker spelen en bewegen

je voorbeeldfunctie als ouder

straffen en belonen

beeldschermgebruik

kinderen betrekken

Bij elk thema krijgen ouders een video te zien waar ze samen over kunnen discussiëren. Er worden verschillende werkvormen gebruikt om het thema te verlevendigen, zoals spellen. Tot slot volgt er een korte afsluiting met conclusies.

Opgave info@bellehealth.nl

Kosten € 7,50