1 familie 4 doelen maar wel samen eten!

Belle Health, Juli 2018

 

Hallo anoek, mijn verhaal,

 

Als één persoon binnen je gezin aangeeft te willen gaan afvallen, kan dat een lastige klus zijn.

Je wordt als moeder er automatisch bij betrokken!  Omdat, als het een kans van slagen wil hebben,    moet je weten wat we in huis moet halen en wat we gaan koken en ….. is het te combineren met de rest van de familie!

Daarom ben ik met Marlen meegegaan naar het intake gesprek bij anoek, hoe ziet een eetschema eruit en wat wordt er verwacht!

Begin september is Marlen aan zijn eetschema begonnen en gedurende de opvolgende weken werd zijn leefstijladvies geïntegreerd in ons voedingspatroon, dus werd het ook een beetje onze leefstijl. We werden aangestoken, na Marlen ben ik ook gestart, Ik ben vegetarier en de 50 gepasseerd, voeding is daarom voor mij ook erg belangrijk. Mijn schema werd gemaakt en ik ben in November gestart. Nico kreeg medicatie voor hoge bloeddruk waar hij  niet blij van werd, ook hij is begin december gestart met een eetschema en zonder medicijnen. Tussendoor was Danie altijd al bezig met voeding maar kwam ook bij Anoek terecht voor een eetschema gericht op zijn wensen.

Al onze eetschema’s zijn prima te combineren tot gewone dagelijkse maaltijden.

Wij eten bijvoorbeeld veel volkoren pasta met kip of zalm en veel groenten, skyr, kwark, griekse joghurt, noten en sla.

Marlen heeft wekelijks zijn snackmoment en haalt dan zijn patatje, door de week is hij streng en weegt alles af, eet donker brood met kipfilet en veel skyr.

Ik begin zelf iedere ochtend met magere kwark (optimel) en havervlokken met een kiwi of ander fruit, zo krijg ik iedere dag mijn melkprodukt.

Nico eet vaak  s’ ochtends een boterham en cracker met kaas 30+, cottage cheese en snacktomaatjes of jam.

Danie begint s’ morgens met veel lawaai en maakt een shake klaar met de blender!!

 

Zondags maken we een omelet met groente, ui, paprika, champignons enz. en kruiden.

 

Zelfs de jongste Janoux, wordt al een beetje aangestoken……… en is al een keer mee geweest naar Anoek.